Magyar Bichon Állatvédő Egyesület (Bichon Rescue Hungary)

Kérjük ajánlja fel adója 1 %-át a Fajtamentés mentettkéinek javára. Adományával Ön is részt vállal a további mentésekben, esélyt adva a többi segítségre szorulónak. Adószámunk: 18869224-1-03

Örökbefogadás menete

 

Kedves örökbe fogadni szándékozó Érdeklődők!

Kérjük, hogy aki örökbe fogadni szeretne az ebben a csoportban (Bichon fajtamentés), illetve a hozzánk tartozó oldalon (Bichon Rescue Hungary) megosztott posztokat figyelje!

https://www.facebook.com/groups/bichon.fajtamentes/

https://www.facebook.com/bichon.rescue.hungary/

Ha a kiválasztott kutya a Bichon Fajtamentés gondozásában van, akkor részletes bemutatkozó levelet kérünk és a jelentkezést követően küldünk egy kérdőívet, amit kitöltve kérünk vissza.

e-mail: bichonfajtamentes@gmail.com

Legyetek türelmesek, igyekszünk mihamarabb válaszolni.

 

Házhoz szállítással nem működik egy befogadás, ilyenre ne számítsatok. Személyesen kell látogatni a kiszemelt kedvencet. Kizárólag chippel, oltva, szerződéssel, ivartalanítva fogadható örökbe.

Örökbefogadáskor költség-hozzájárulást kell fizetni.

Minden kérdésre szívesen válaszolunk!

/BRH Csapata/

 

42126777_1985970291466113_464643988876427264_n.png

 

SZERETNÉL EGY KUTYUST TŐLÜNK? OLVASD EL!

 

Napi szinten több üzenet érkezik hozzánk aminek nagyon örülünk. Csakhogy, sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy mit jelent mentett kutyát befogadni. Nekik szól ez a tájékoztató. "Megtetszett." "Már rég ilyet szeretnék", "A gyerekek mellé kellene", "Másik kutyám mellé játszótársnak, hogy ne legyen egyedül", "Fajtatisztát szeretnék ingyen"... Azt már meg sem említeném amikor a képek alá írják, hogy "Nekem kell" , "Én befogadom" Már többször leírtuk, hogy az örökbe fogadás nem így működik. A mentett kutyáknak van egy múltja, amit sokszor mi sem ismerünk. Mivel mi nem menhely vagyunk és a fajtáink szobakutyák, így a védenceink az egyesületünk tagjainál vannak elhelyezve különböző településeken!

Nálunk nincs arra lehetőség, mint egy menhelyen, hogy jön a gazdijelölt és válogat a telepen levők közül. A kutyusok, akik hozzánk kerülnek gyógykezelésre, műtétekre, védőoltásokra, parazitamentesítésekre és rehabilitációra szorulnak. Csak már egészséges, oltott, chipes, ivartalanított kutyát adunk örökbe. Költségeink ezért sokszor kutyánként a 100 ezer Ft-os ráfordítást is meghaladják. Örökbe fogadáskor azonban csak hozzájárulást kérünk, ennek összege 30 ezer és 45 ezer Ft között változhat. Mivel a kutyatartás felelősséggel és költséggel jár, így nem adunk ingyen kutyát. Aki nem tudja biztosítani hosszútávon a kutya jólétét, betegség, baleset esetén a gyógykezelés költségét, inkább egyáltalán ne tartson kutyát (lehetőleg más állatot se!).

Mi együttérzünk azokkal akik nagyon szeretik az állatokat és szívesen magukhoz vennének egy szerencsétlen sorsú kutyust, de nekünk mindig a védencünk érdekeit kell képviselnünk! Itt nincs kompromisszum! Nem vagyunk webáruház!

Nincs előrendelés és nincs kép alapján kiválasztott kutya házhoz szállítása! Nincs Karácsonyra-, szülinapra rendelt kölyök! Komolyan elgondolkozom időnként, hogy ezt csak viccből írják nekünk? Kutyát, de más élő állatot sem lehet postán rendelni! Védenceinknél a további életüket szeretnénk ha végre biztonságban élhetnék le. Sokszor mondunk nemet egy olyan gazdijelölt jelentkezésekor is aki az előzetes kérdőívet visszaküldte, de ez nem azért van, mert ő nem lenne megfelelő, vagy jó gazdi! Nekünk a kutya érdekeit, igényeit kell szem előtt tartani és a befogadó család elképzelését össze egyeztetni a kutyus igényeivel! A hosszútávú jó kapcsolat csak így működhet. Mi arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a kutyus is választhasson!

A végső döntés az övé, erre is felhívjuk a gazdijelölt figyelmét.

Köszönjük a figyelmet és, hogy elolvastátok, a megosztásokat pedig külön megköszönjük! :) 

 

 ( A BRH vezetősége)

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 18
Tegnapi: 34
Heti: 82
Havi: 1 361
Össz.: 87 969

Látogatottság növelés
Oldal: Örökbefogadás
Magyar Bichon Állatvédő Egyesület (Bichon Rescue Hungary) - © 2008 - 2024 - bichon-fajtamentes.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »